Souvenaid - Varhaisen Alzheimerin taudin hoitoon

Aikuisen aivoissa on noin 100 miljardia hermosolua, joiden välillä on 100 biljoonaa synapsia eli hermoliitosta mahdollistamassa aivojen välisen viestinnän ja viestinnän muiden solujen kanssa.

Synapsit uusiutuvat jatkuvasti ja terveissä aivoissa uusien synapsien muodostuminen ja vanhojen häviäminen ovat tasapainossa. Synapsikato kuvaa parhaiten Alzheimerin tautiin liittyvää muistihäiriötä ja tutkimusten mukaan se on Alzheimerin taudin ensimmäisiä merkkejä. Toistaiseksi ei tiedetä mistä synapsikato johtuu.

Synapsit koostuvat hermosolujen solukalvoista, jotka puolestaan muodostuvat fosfolipideistä. Fosfolipidien muodostumiseen tarvitaan omega-3-rasvahappoja, uridiinia ja koliinia sekä B-ryhmän vitamiineja ja antioksidantteja. Näitä ravintoaineita esiintyy luontaisesti ravinnossa, mutta alkaneessa Alzheimerin taudissa tarvittavaa määrää on hankala saada ravinnosta.

Souvenaid on kehitetty tukemaan aivojen synapsien eli hermosolujen liitosten välisten viestiyhteyksien muodostumista. Suomalaistutkimusten mukaan (LiPiDiDiet-projekti, jonka tulokset on julkaistu tiedemaailmassa arvostetussa Lancet Neurology -lehdessä) kyseisen ravintolisän käyttäjän ajattelu- ja toimintakyky arjen tilanteissa heikkeni kliinisen ravintovalmisteen käyttäjillä 45 % vähemmän kuin vertailuryhmällä. Lisäksi valmisteen käyttäjillä havaittiin vähemmän Alzheimerin tautiin liittyvää aivojen surkastumista. Valmisteen hyöty voidaan arvioita noin 12 viikon käytön jälkeen. Lue LiPiDiDiet-tutkimuksesta lisää täältä.

Muistisairauksiin sairastuneille ja aiheesta muuten kiinnostuneille jaamme muistipalvelupakettia, joka sisältää hyödyllistä tietoa muistisairauksista, sen kanssa tai rinnalla elämisestä, hyvinvointia ylläpitävistä toimintatavoista sekä vertaistuen ja avun mahdollisuuksista. Paketti on tuotettu yhdessä Muistiliiton ja Avainapteekkien kanssa. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!