Lääke

IBUXIN-CAPS kapseli, pehmeä 400 mg 30 fol

Vaikuttava aine on ibuprofeeni. Yksi pehmeä kapseli sisältää 400mg ibuprofeenia.
Muut aineet ovat: makrogoli 600, kaliumhydroksidi, puhdistettu vesi, alluranpunainen, liivate, nestemäinen sorbitoli.
Vaikuttava aine:
ibuprofeeni
Pakkauskoko:
30 fol
Markkinoija:
Teva Finland Oy
Tuotetta ei toistaiseksi saatavilla
11,99 €
ibuxin-Caps on tarkoitettu aikuisille ja vähintään 40 kg painaville nuorille (vähintään 12-vuotiaille) lievän tai kohtalaisen kivun, kuten päänsäryn, kuukautiskivun tai hammassäryn, sekä tavalliseen nuhakuumeeseen liittyvän kivun ja kuumeen oireenmukaiseen hoitoon.

Pakkauskoot 10 ja 30 kapselia. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.
Aikuiset ja vähintään 40 kg painavat nuoret (vähintään 12-vuotiaat): Aloitusannos 1 kapseli (400 mg ibuprofeenia) veden kera. Tämän jälkeen tarvittaessa 1 kapseli (400 mg ibuprofeenia) kuuden tunnin välein. Älä ylitä 3 kapselia (1 200 mg ibuprofeenia) 24 tunnin jakson aikana.

Käänny lääkärin puoleen, ellei nuoren olo parane 3 päivän jälkeen tai ellei aikuisen olo parane 3 päivän jälkeen kuumeen hoidossa tai 4 päivän jälkeen kivun hoidossa, tai jos olo huononee.

Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta.
400mg ibuprofeeni
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Alkoholin käyttöä on vältettävä ibuprofeenihoidon aikana ruoansulatuskanavaan ja keskushermostoon kohdistuvien haittavaikutusten todennäköisen lisääntymisen vuoksi.
Älä ota ibuxin-Caps -valmistetta
• jos olet allerginen ibuprofeenille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle
• jos olet joskus kokenut hengenahdistusta, astmaa, vuotavaa nuhaa, turvotusta tai nokkosihottumaa asetyylisalisyylihapon tai muun samankaltaisen kipulääkkeen (tulehduskipulääkkeen) käytön jälkeen
• jos sinulla on (tai on ollut vähintään 2 erillistä episodia) mahahaava, mahan tai suoliston puhkeama tai verenvuoto
• jos sinulla on ilmennyt ruoansulatuskanavan verenvuoto tai puhkeama aikaisemman tulehduskipulääkkeen käytön yhteydessä
• jos sinulla on selvittämättömiä häiriöitä verisolujen muodostumisessa
• jos sinulla on vaikea-asteinen maksan, munuaisten tai sydämen vajaatoiminta

Älä anna ibuxin-Caps-valmistetta alle 40 kg painaville nuorille tai alle 12-vuotiaille lapsille.

Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta.
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Raskaus: Älä ota ibuprofeenia kolmen viimeisen raskauskuukauden aikana. Sinun ei myöskään pidä ottaa ibuprofeenia raskauden ensimmäisten 6 kuukauden aikana, ellei lääke ole ehdottoman välttämätön ja lääkäri ohjeistaa sinua ottamaan sitä.

Imetys: Tämän lääkkeen vaikuttavaa ainetta (ibuprofeenia) ja sen hajoamistuotetta erittyy rintamaitoon hyvin pieninä määrinä. Toistaiseksi ei ole todettu haitallisia seuraamuksia imeväisikäisissä lapsissa, joten imettämistä ei yleensä tarvitse lopettaa lyhytkestoisen ja annostusohjeita noudattavan lievän tai kohtalaisen kivun tai kuumeen hoidon ajaksi.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)